Nyheter
23 mars 2020 15:29

SVA kan testa för coronavirus – på människor

CoronasmittanStatens veterinärmedicinska anstalt, SVA, förbereder nu för att ställa om till att analysera prover från människor. Allt för att hjälpa till i tider av coronavirus.

SVA kan testa för coronavirus – på människor
SVA:s laboratorium kan bli värdefulla i kampen mot coronasmittan (arkivbild). Arkivbild: Likoper/Istock

Sedan tidigare har Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, vana av att hantera virus. Nu ställer myndigheten om för att kunna hjälpa sjukvården analysera coronaprov från människor. Allt enligt ATL, som var först med att rapportera nyheten.

– SVA är Sveriges största laboratorium på djursidan och vi är väldigt välutrustade och har möjlighet att köra stora serier. Därför har vi erbjudit oss att sätta upp analysmetoder för att kunna köra coronavirusanalyser åt sjukvården, säger Henrik Ericsson, avdelningschef på laboratoriet, till ATL.

Hans bedömning är att myndigheten ska klara av uppdraget vid sidan av övriga tester på djursidan. Under måndagen fick ATL även bekräftat att SVA har fått förfrågningar från två större sjukhus. (Artikeln är låst.)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden