Hoppning
13 augusti 2015 08:45

Svensk ledning på YR-EM

Det pågår inte bara ett stort EM i Aachen. I Ŗsterrike finns EM i hoppning för ungdomar. Där tog Elina Petersson ledningen i mästerskapet för young rider.

Svensk ledning på YR-EM
Elina Petersson och Canasta Z vann inledningsklassen och leder EM för young rider i Österrike.

Young rider började på onsdagen med en tidshoppning över 1,45-hinder, där rivning innebar straffsekunder. Klassen vanns av Elina Petersson  som var felfri med den belgiska Canasta Z (sto f -03 e Canabis Z-Caretano Z). Hon är därmed i ledning på noll fel när EM fortsätter med nationshoppning i morgon.

Ebba Larsson med Waterford var också felfri drygt fem sekunder bakom Elina.

Kajsa Björe började bäst av svenskarna när årets EM i hoppning för children inleddes. Klassen gick över 1,25-hinder som fick 33 felfria ekipage. För Sverige var det endast Kajsa Björe med Little Grace som startade på bästa sätt. Näst bästa svensk var Elin Glimberg med fyra fel för Phoenix. Kajsa Björe ligger trea efter den första klassen. 

Bästa svenska ekipage bland juniorerna efter onsdagens inledande tidshoppning är Viggo Björklund med en 22:a plats. Juniorerna hoppade på 1,40-höjd. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden