Fälttävlan, Ponny
17 augusti 2018 19:09

Svensk trippelledning på Nordiska mästerskapen

NMNm i fälttävlan har inletts i Finland. Det är mycket svenskt i täten – inte minst i lagtävlingen där Sverige leder tre gånger om.

Svensk trippelledning på Nordiska mästerskapen
Den svenska NM-truppen levererar.

I dag inleddes NM i Finland för fälttävlansryttarna. Sverige har en stor trupp på plats och lag för ponny, juniorer/young riders och seniorer. Resultatlistan är ännu inte uppdaterad för lag, men enligt rapport från landslagsledarna på plats leder Sverige samtliga tre lagklasser efter dressyren.

I det svenska ponnylaget rider Wynja Eriksdotter Rubin/Dushanbe MW, Ellen Skogström/Aramis, Tindra Ingemansson/Borris Louie och Alice Westermark/Soeborggaards Bastogne.

I junior/young rider-laget, vars NM går i enstjärnigt, rider Isabella Lidbrandt/Ottawa, Petronella Skoglund/Apollo Gammelgarden, Amanda Andersson/Cocktail Imperial och Amanda Sternberg/El Samuel.

I seniorlaget, som rider tvåstjärnig klass, ingår Madelene Gustafsson/Miami C, Emma Tingsby/Zinobi, Vendela Eriksdotter Rubin/Vienna Imperial och Saga Suovanen/Nueller Aldrie. De två sistnämnda är egentligen young rider-ekipage.

Isabella Lidbrandt - Ottawa Fj-9541wb
Isabella Lidbrandt leder den tvåstjärniga öppna klassen med Ottawa, som syns på bilden, och ungdomarnas NM med I Am Best. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Dubbelt Wynja och Isabella

Bland ponnyerna ligger Wynja Eriksdotter Rubin bäst till av de svenska ryttarna. Hon ligger tvåa med Proteus, som bara går den öppna klassen, på 28 straff. Wynja red  Dushanbe MW till fina dressyrstraffet 28,3 och ligger trea i klassen samt tvåa i NM med sin ”Bambi”.

I NM för juniorer och young riders leder Isabella Lidbrandt på 25,9 straff med 6-åriga I Am Best, som alltså gör skäl för sitt namn. Fyra i klassen är Vendela Eriksdotter Rubin med Veillonella.

I CIC2* leder Isabella Lidbrandt återigen, nu med Ottawa, men ekipaget ingår inte i NM. Bästa svensk just nu i seniorernas NM-klass är Madelene Gustafsson med Miami C på 31,7 straff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden