Hoppning
13 juni 2018 10:32

Svensk trupp redo för veckans Nations Cup – fem ryttare uttagna

Nations CupI helgen gäller det igen. Sverige ska rida för poäng i högsta ligan i Nations Cup och fem ryttare finns med i truppen.

Svensk trupp redo för veckans Nations Cup – fem ryttare uttagna
Fredrik Jönsson. Arkivbild: Roland Thunholm

Henrik Ankarcronas trupp till Nations Cup i Sopot består av Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana, Fredrik Jönsson/Cold Play, Irma Karlsson/Ida vd Bisschop, Evelina Tovek/Mill´s Sheridan och Henrik von Eckermann/Newton Abbot.

Fyra av ekipagen kommer att hoppa nationstävlingen, som är omgång fyra i högsta ligan det här året. Sverige ligger just nu på jumboplatsen i tabellen, men är ett av få lag som bara har hoppat en omgång hittills av de fem som varje lag får delta i. Sverige har således goda chanser att klättra uppåt. ”Vi vill alltid vinna. Så det är klart att vi siktar på seger”, säger kapten Ankarcrona på Svenska Ridsportförbundets site.

Sverige hoppar mot Belgien, Frankrike, Italien, Polen, Spanien och USA.

Aktuell ställning Nations Cup

Kort om

Nations Cup i hoppning

  • Under 2018 hoppar Sverige i division 1, som är den högsta Nations Cup-serien.
  • Antalet lag i europeiska division I har utökats från åtta till tio: Sverige, Nederländerna, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Schweiz samt förra årets division 2-toppar Belgien och Storbritannien.
  • Lagen i Europas division 1 får hoppa fem tävlingar var och poäng från samtliga fem räknas in i tabellen.
  • Sveriges tävlingar: Samorin 26-29 april, Sopot 14-17 juni, Rotterdam 21-24 juni, Falsterbo 12-15 juli och Hickstead 26-29 juli.
  • De flesta omgångarna 2018 går på söndagar och så även i Falsterbo där Nations Cup har bytt plats med Falsterbo Grand Prix.
  • Serien avslutas med världsfinalen i Barcelona första helgen i oktober där slutsegern står på spel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden