Sport
5 november 2015 16:40

Svenska dressyrryttarna till SIHS

Kittel, Nyreröd, Larsson, Friberg och Haid Bondergaard - det är den första uppställningen till världscupdressyren i Friends Arena om tre veckor. Sveriges dressyrdrottning Tinne Vilhelmson Silfvén kommer inte till start.

Svenska dressyrryttarna till SIHS
Emilie Nyreröd är en av de fem svenska ryttarna till SIHS.

– Det är ett starkt svenskt startfält med två av ryttarna från EM-laget och flera andra som tagit världscuppoäng under hösten, säger förbundskapten Bo Jenå i ett pressmeddelande.

Patrik Kittel tar med sig Watermill Scandic, Jennie Larsson rider sin Zircoon Spring Flower, Emilie Nyreröd sin Miata, Paulinda Friberg kommer med Di Lapponia T och Charlotte Haid Bondergaard rider Triviant. Reservplatsen gick till Mads Hendeliowitz med Jimmie Choo Seq.
– Både Patrik och Emilie red ju i EM-laget och är självskrivna för start i Friends Arena. Paulinda var EM-reserv och har tagit världscuppoäng redan, liksom Jennie och Charlotte. Vi hoppas också få en extra plats till Mads, säger Jenå.

2012 vann Emilie Nyreröd finalen i Lövsta Future Challenge – nu är hon tillbaka för att rida världscupen. Något som hon inte kunde tro då.
– Nej, det trodde jag inte och framförallt inte att vi skulle vara på den här nivån. Efter framgångarna i år är jag verkligen taggad och det ska bli jättekul att rida världscup i Friends Arena, säger Emilie, numera landslagsryttare.

Tinne Vilhelmson Silfvén stod som världscupsegrare i Friends Arena förra året, men det blir inget nytt försök i år. Både Don Auriello (Anton) och Benetton Dream har fått en ofrivillig tävlingspaus.
– Anton fick en lättare skada i hagen men håller nu på att sättas igång långsamt igen. Tyvärr kommer Friends lite för tidigt för hans del. Planen är att han ska tävla i Florida i vinter med sikte mot OS nästa år. Benetton blev halt vid världscupen i Odense, men han är mycket bättre nu. Även med honom siktar jag på tävlingsstart i Florida i januari, berättar Tinne.

Världscupdressyren under Sweden International Horse Show startar med Grand Prix på lördag den 28 november och fortsätter på söndag eftermiddag med Grand Prix Kür.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden