Sverige
19 februari 2015 17:35

Svenska hästars värn söker pengar

Svenska Hästars Värn (SHV) startar en insamlingssatsning på nästa veckas EuroHorse. Insamlingen kommer att fortsätta resten av året och pengarna ska användas till ett planerat räddningscenter, där utsatta hästar kan rehabiliteras både fysiskt och psykiskt.

Svenska Hästars Värn tar hand om hästar som omhändertagits av myndigheterna och hästar som vanvårdats och övergivits av tidigare ägare. 

– Premiären för insamlingen till vårt räddningscenter startar på Eurohorse i Göteborg. Vi hoppas att det ska kunna finansieras genom medlemsavgifter och gåvor. Om alla SHV:s hästar samlas i ett stall blir det effektivare akutvård för alla hästar innan de placeras på olika foderhem, säger Carina Nordell, ordförande i SHV, i ett pressmeddelande.

SHV är en ideell förening och föreningens räddningsverksamhet finansieras främst genom medlemsavgifter och gåvor. SHV:s hästar ägs av föreningen resten av livet, vilket ger en kvalitets- och trygghetsstämpel för hästarnas välbefinnande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden