Hoppning
22 juli 2014 15:59

Svenska laget till Hickstead

(Uppdaterad) Nu är de klart vilka svenska ryttare som åker till Furusiyya FEI Nations Cup på Hickstead, Storbritannien, nästa helg.

Svenska laget till Hickstead
Niklas Arvidsson är en av de svenska ryttarna som åker till Hickstead. (Arkivfoto)

Det är Svenska Ridsportförbundet som berättar om uttagningen på sin hemsida. Förbundskapten Sylve Söderstrand har tagit ut Jens Fredricson, Niklas Jonsson, Royne Zetterman, Niklas Arvidsson och Angelie von Essen. Det blir ett viktigt test för Jens Fredricsons nyopererade Lunatic inför VM. Vilka fyra som kommer att få rida i laget på den anrika gräsbanan bestäms på plats. 

Sverige får inte räkna poäng i striden om en finalplats i Barcelona i oktober. Men det är ändå viktigt att laget tar en bra placering för att minska poängen för övriga nationer som vill till Barcelona. På Hickstead tävlar Irland, Holland, Belgien, Tyskland och Storbritannien om poäng.

Uppdatering
Sylve Söderstrand har även nominerat sex ryttare som aktuella för Nations Cup i Dublin den 6-10 augusti, där Sverige är ute efter de poäng som behövs för att nå världsfinalen i Barcelona. Fem av följande sex kommer att åka till Dublin; Alexander Zetterman, Malin Baryard Johnsson, Jens Fredricson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw och Niklas Jonsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden