Hoppning
2 april 2014 15:32

Svenskar vidare i uttagning till ryttarakademi

Tre svenska, unga hoppryttare är vidare i första uttagningen av Rolex ryttarakademi. Det är Wilma Hellström, Victoria Wallenstam och Alexandra Eriksson som i maj kommer att rida den trestjärniga internationella hoppning i Redefin.

Svenskar vidare i uttagning till ryttarakademi
Wilma Hellström, här på Bill Breaker, är en av de tre svenska unga ryttare som gått vidare i uttagningen till ryttarakademin. Foto: Roland Thunholm

Young Riders Academy kallas det som startats av europeiska ridsportförbundet i samarbete med bland andra internationella hoppryttarklubben och Rolex. En uttagningskommitté – där bland andra svenska Sven Holmberg ingår – bedömer de 29 ryttare som nu är uttagna. Fem ryttare plockas till slut ut och får utbildning och blir ambassadörer för hoppning.

Ryttarna studeras i sitt sätt att agera på tävlingsplatsen, markarbete, framhoppning, ridning på banan och analysarbete efter ritten.
 Ryttarna kommer också att djupintervjuas.


– De svenska ryttarnas CV samt ansökningar höll hög klass. Därför kommer de med till nästa omgång, berättade Sven Holmberg, internationell hoppdomare, på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

De fem ryttare som till slut plockas ut placeras ut hos fem olika ryttare/tränare: Kevin Staut, Frankrike, Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Ludger Beerbaum, Tyskland, Dietmar Gugler, Tyskland och Gilbert de Rock, Belgien. Ungdomarna får under ett halvår träna och tävla tillsammans med mentorerna.
 Akademiryttarna får även en omfattande utbildning vid sidan av ridningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden