Hoppning
2 februari 2015 15:07

Svenskuppfött i GP-vinst

William Whitaker tog hem segern i den trestjärniga Grand Prixen i helgen i Ŗsterrike. Det gjorde han tillsammans med SWB-hästen Fandango.

Svenskuppfött i GP-vinst
William Whitaker och Fandango vann inte bara helgens GP i Amsterdam, utan tidigare förra året vann de också en världscupdeltävling i Stuttgart. (Arkivbild) Karl-Heinz Frieler/FEI

Det var igår, söndag, som 25-åriga William Whitaker tog hem 1,55-vinsten tillsammans med 12-åriga Fandango (val f -03, e Last Liberty – Krocket, uppf Karl-Erik Larsson, äg Elisan AB) efter en omhoppning med fem ekipage.
– Han har hoppat bra hela veckan och kanske hade jag lite tur i omhoppningen, men i dag var min dag, säger William Whitaker till Horse & Hound.
– Det var skönt att avsluta på ett bra sätt. Men det var en tuff bana. (Min farbror) John är en stor supporter så jag är säker på att om han inte kan vinna, är han väldigt stolt över att en annan Whitaker vinner.

Även Erika Lickhammer red klassen, men hamnade utanför placering efter åtta fel i grundomgången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden