Sport
14 augusti 2015 14:37

Svag svensk insats i Nations Cup

Generalrepetitionen inför höstens fälttävlans-EM med OS-kval gick inte det svenska lagets väg. Det blev en sjundeplats i tyska Aachens Nations Cup som avgjordes på fredagen.

Svag svensk insats i Nations Cup
Ludwig Svennerstål visade EM-form när han och King Bob var felfria på hinder.

Louise Svensson Jähde gick omkull i terrängen på Nations Cup i tyska Aachen på fredagens eftermiddag. Hon och Wieloch’s Utah Sun låg bäst till av de svenska ekipagen i nationstävlingen med en 16:e plats efter dressyr och hoppning. Ekipaget var säkert och felfritt igenom det stora vattenkomplexet. Men Louise Svensson Jähde hamnade i ett dragläge med en lite stark Wieloch’s Utah Sun som tog ett omtramp på en stor vagn direkt efter vattnet. Hästen hann inte få upp sina framben utan hakade i och föll. 

Louise Svensson Jähde reste sig och gick därifrån. Wieloch’s Utah Sun såg ut att ha ont i ett ben, men stod upp och rörde sig efter fallet. Stoet syddes sedan med flera stygn mellan frambenen. 

Johan Lundin satt riktigt löst på hinder 22, men tog sig tillbaka i sadeln och gick i mål med 34 straff totalt. 

Sara Algotsson Ostholts Reality uppfattade inte situationen mellan två snedställda smalhinder och sprang förbi det andra hindret. Stoet såg fräscht och starkt ut genom hela terrängen även om det inte såg helt säkert ut över alla hinder. 

Ludwig Svennerstål och kvicke King Bob fick frågorna att se enkla ut och var fräscha och felfria på hinder i mål. Ekipaget blev bästa svenska ekipage i tävlingen med en 18:e plats. Lundin och Algotsson Ostholt delade 27:e platsen. 

Sverige låg fyra inför terrängen men rasade till en sjundeplats. Tävlingen hade nio deltagande lag och var ett genrep inför EM i Skottland i september. Det är Sveriges sista chans att kvala ett lag till OS. 

Tyskland bjöd på högklassig sport inför hemmapubliken och vann lagtävlingen och lade beslag på de flesta topplaceringarna. Tysklands Ingrid Klimke visade mästartakter och blev både etta och tvåa.

Live-resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden