Hoppning
31 juli 2015 21:11

Sverige får vänta på finalbiljett

Fredagens omgång i FEI Nations Cup Europa division 1 i Hickstead, England, gav inte resultat som säkrade Sveriges plats bland de sju nationerna till höstens världsfinal i Barcelona.

Sverige får vänta på finalbiljett
Pieter Devos ordnade belgisk seger i en snabb omhoppning med Dylano. Trevor Meeks

Det krävdes omhoppning mellan tre på vardera totalt fyra fel för att få fram vinnare och övriga pallplaceringar i Hickstead. Bäst lyckades Pieter Devos som i en snabb runda med Dylano säkrade 100 poäng och finalplats för Belgien.

Sverige ligger på fjärde plats inför säsongens sista omgång i Dublin nästa helg. Sverige har samma poäng som Holland och Tyskland men är efter Holland och före Tyskland räknat på bästa enskilda resultat för respektive nation. Holland har en seger, Sverige och Tyskland har vardera en delad andraplats men Sverige har två tredjeplatser mot tyska fjärdeplatser.

Storbritannien och Schweiz kan med hyfsat resultat i Dublin går förbi Sverige. Det blir svårare för Italien och Irland som båda måste komma etta eller tvåa för att passera Sverige, som i så fall bara får Tyskland och Spanien bakom sig och missar final. Spanien går vid seger i Dublin också förbi och om Irland eller Italien samtidigt blir tvåa är det också kört för Sverige.

Det är ändå mycket ”måste” för flera nationer för att Sverige ska missa världsfinalen.

Fredagens resultat
Ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden