Sport
11 juli 2014 20:25

Sverige tvåa i Nations Cup

Douglas Lindelöw gav Sverige bästa tänkbara start med en felfri runda på Casello i fredagens Nations Cup i Falsterbo. Sverige gick till andra rundan med noll fel och slutade på andra plats. Tyskland vann.

Sverige tvåa i Nations Cup
Sverige kom på fin andraplats med Alexander Zetterman, Sylve Söderstrand, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson. Roland Thunholm

– Fantastiskt. Nu ska jag ta ett djupt andetag och börja andas igen, sade en mycket lättad Douglas.

Alexander Zetterman var precis lika bra med Cafino och Sverige är enda nation med två felfria.
– Jag hade inte behövt rida så fort men huvudsaken är ju att nollan satt, kommenterade en glad Alex.

Rolf-Göran Bengtsson ville så klart inte vara sämre än sina unga kolleger men tyvärr – Unita ASK rev treans oxer och sedan även  den avslutande oxern i tolvans räcke-oxer-kombination. En missnöjd ryttare skakade på huvudet när han red ut från banan.

Peder Fredricson kände nog sitt ansvar att hålla kvar Sverige i toppen och nollade klockrent med H&M Sibon.
– Helt suveränt, kommenterade förbundskapten Sylve Söderstrand.

I den andra rundan startar lagen i omvänd ordning efter ställningen i halvtid. Sverige och Holland delar första plats med Holland på bättre tid, vilket innebär att holländarna startar sist och svenskarna näst sist.

Åtta fel på Douglas efter nedslag på treans oxer och utsprånget i tians oxer-räcke-räckekombination var så klart inte bra för Sverige.
– Det kändes lite segt och lite för dåligt tempo resulterade i de två rivningarna tyvärr, berättade Douglas.

Det är otroligt spännande. Alexander höll nollan fram till insprånget i trekombinationen som tyvärr föll. Sverige är fortfarande bra med i matchen.
– Jag blev tillsagd att ta det lite lugnare än i den första rundan. Tyvärr blev det för lugnt och nu är jag bara besviken, sa Alex.

Rolf-Göran kom tillbaka med besked och ordnade en felfri runda för Sverige.
– Helt okej. Hon är en kämpe som hela tiden försöker göra rätt, berömde Rolf-Göran.

Den svenska segerchansen försvann när Peder nollade allt utom insprånget i tians trekombination. Sverige landade på andra plats, vilket är årets hittils bästa resultat i den högsta serien och gav fina poäng.
– Inget svensk jubel tyvärr. Vi vill alltid vinna på hemmaplan. Det blev en bomträff men jag måste ändå vara nöjd med hästen och andra plats är aldrig dåligt, tyckte Peder.

På presskonferensen berättade den tyska lagledaren Otto Becker (som förde laget till seger även 2013), att han inte hade räknat med vinst i år men att det alltid är roligt att vinna.
– Vi tävlade inte om poäng här och är väldigt tacksamma att vi blev inbjudna. Då är det så klart oartigt att vinna över hemmalaget men det var små detaljer som avgjorde och spännande hela vägen till mål, sade Becker.

Sverige fick bäst poäng av de fem nationer som tävlade om seriepoäng. Det ger ett bra avstamp inför Dublin som är Sveriges sista tävling för poäng i år.
– Jag tycker att vi gör en bra laginsats. Självklart vill vi alltid vinna, särskilt på hemmaplan och i år var det riktigt nära. Vi hade en bra blandning mellan ungt och lite äldre här, vilket visar att vi har bra ekipage på gång inför en generationsväxling som alltid kommer, menade Sylve.

Förbundskaptenen berättade också att till säsongens sista deltävling i Nations Cup åker Sverige med Douglas Lindelöw, Alexander Zetterman, Jens Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Niklas Jonsson.
– Det förutsätter att Lunatic och Tornesch är i form och hittills pekar utvecklingen åt rätt håll, sade Sylve Söderstrand.

Läs mer här och här.

Slutställning
1 Tyskland 7 (2-5)
2 Sverige 8 (0-8)
3 USA 9 (1-8)
3 Spanien 9 (1-8)
5 Holland 13 (0-13)
6 Storbritannien 18 (5-13)
7 Schweiz 25 (17-8)
8 Ukraina 28 (4-24)

Fullständigt resultat

Ställning Furusiyya FEI Nations Cup Europe division I
(antal tävlingar inom parentes)
1 Frankrike 345 (4)
2 Spanien 282,5 (4)
3 Schweiz 280 (4)
4 Holland 250 (3)
5 Belgien 220 (3)
5 Sverige 220 (3)
7 Ukraina 170 (3)
8 Tyskland 160 (2)
9 Irland 130 (2)
9 Storbritannien 130 (2)

Jörgen Ottosson/Annelie Frank

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden