Hoppning
5 juni 2015 17:17

Sverige nia i Sopot

Sverige fick bara vara med i den första rundan i dagens Nations Cup i polska Sopot. Inte på grund av antalet fel utan för att lagets totala tid tyvärr var lite för långsam. Tyskland vann och Sverige blev nia.

Sverige nia i Sopot
Johan Lundh var bäst i det svenska laget med ett tidsfel för Miebello (arkivbild) Roland Thunholm

Åtta av de 13 lagen gick vidare till den andra rundan över samma 1,60-hinder som i den första. På åttonde plats fanns Sverige, Danmark och Norge på vardera tio fel, ett fel mer än Turkiet och Ryssland. Det var dock bara Danmark som fick gå vidare efter 0,66 sekund bättre tid än Sverige som fick dela nionde plats med Norge.

Johan Lundh/Miebello var bäst i det svenska laget med ett tidsfel, Alexander Zetterman/Flecu hade fyra fel, Charlotte Mordasini/Romane du Theil fem fel och Jonna Ekberg/Equita van´t Zorgvliet drog på sig åtta fel.

Tyskland och Frankrike hade båda fem fel efter de två omgångarna. I omhoppning med ett ekipage per nation ordnade Andre Thieme tysk seger efter felfri runda med Conthendrix. Frankrikes Alexandre Fontanelle var snabbare men hade fyra fel för Prime Time des Vagues.

I fredagens tidigare klasser i det femstjärniga meetinget kom Jonna Ekberg/Gladys på femte plats och Alexander Zetterman/Avon sexa i en tidshoppning på 1,50-höjder.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden