Hoppning
5 juni 2015 09:45

Laget klart till Nations Cup

Det svenska laget är klart för dagens Nations Cup, division 2, i polska Sopot. Sverige startar som nummer elva av de 13 deltagande lagen. Flera svenskar höll sig framme under torsdagens tävlingar på det femstjärniga meetinget.

Laget klart till Nations Cup
Alexander Zetterman är en av de svenska ryttarna som är på plats i Polen där det rids Nations cup på fredagen. På torsdagen blev han nia en 1,50-klass. (Arkivbild) Roland Thunholm

Det är fjärde omgången av årets Nations cup, den europeiska division 2-ligan, som rids i Sopot. Totalt deltar 16 lag i serien under året och det som hägrar är en plats i finalen i Barcelona i slutet av september. 

Sverige är på plats med Jonna Ekberg, Douglas Lindelöw, Johan Lundh, Charlotte Mordasini och Alexander Zetterman. När startordningen drogs på torsdagen fick Sverige startnummer elva. Den första 1,60-rundan börjar klockan 14.00. För Sverige startar i ordning Charlotte Mordasini/Romane du Theil, Jonna Ekberg/Equita van´t Zorgvliet, Johan Lund/Miebello och Alexander Zetterman/Flecu.

De svenska ryttarna höll sig framme redan på torsdagen. I en 1,50-klass med över 80 starter var Alexander Zetterman nia med Avon (val f 2004 e Quidam de Revel-Cortez). Johan Lundh var placerad på 15:e plats med Miebello och Douglas Lindelöw och Casello slutade på 16:e plats. Klassen var en ren tidshoppning och kval till meetingets Grand Prix. 

Alexander Zetterman var sjua i torsdagens 1,40-hoppning med Zidane. Här kom Douglas Lindelöw tia med Corleone och Jonna Ekberg tolva med Air Pia v. Z. Denna klass hade över 70 startande ekipage och var också en tidshoppning. 

Start- och resultatlistor

Nations Cup sänds via FEI-tv, betalkanal.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden