Hoppning
30 april 2015 22:15

Sverige startar som trea

Sverige startar som tredje nation när den högsta Europaligan av FEI Nations Cup har säsongspremiär på fredag i belgiska Lummen.

Sverige startar som trea
Helena Persson och Bonzai H, här vid finalsegern i fjolårets VW Grand Prix, blir ankare i morgondagens svenska lag. Foto: Roland Thunholm

Här är startordningen till den första 1,60-rundan som lottades på tävlingsplatsen i dag.

Frankrike
Holland
Sverige
Belgien
Irland
Storbritannien
Italien
Schweiz

Utöver Sverige tävlar Frankrike, Belgien, Irland och Italien för poäng i Lummen. För Sverige startar i ordning Douglas Lindelöw/Udermus, Peder Fredricson/H&M Flip´s Little Sparrow, Angelie von Essen/Jordan II och Helena Persson/Bonzai H.

– Det bir tufft som alltid i den högsta serien. Belgien vill så klart göra bra resultat hemma och Frankrike har ett toppat lag med både Kevin Staut, Pénélope Leprevost och Simon Delestre. Tre av våra hästar har gjort minst en start i högsta ligan tidigare. ”Sparven” är debutant men har gjort flera fina resultat under våren med Peder. Vi känner trygghet och tror på en bra premiär, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Ridsport.

Fredagens nationshoppning börjar kl 16.00 och visas direkt i FEI webb-tv (betalkanal).
Eurosport visar ett sammandrag kl 23.00.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden