Hoppning
26 september 2015 17:10

Sverige ut som sjua i finalen

I kväll smäller det i Barcelona när de åtta främsta Nations Cup-lagen gör upp i världsfinalen. Sverige har startnummer sju och som det ser ut på startlistan kör samma blågula kvartett som finalkvalade.

Sverige ut som sjua i finalen
Rolg-Göran Bengtsson och Unita Ask är ett av bara fyra ekipage som kan få dela på finalbonusen för rakt igenom felfritt.

Efter en lång Nations Cup-säsong är den eftertraktade slutdestinationen här. De åtta bästa lagen hoppar final i kväll och efter sin delade andraplats i kvalet har Sverige startnummer sju. Tyskland, som delade andraplatsen, har startnummer sex och kvalvinnarna Belgien startar sist som åtta.
Förbundskapten Sylve Söderstrand var förstås nöjd med kvalet.
– Det beror på en laganda som är otrolig. Alla stöttar alla. Med det kan vi komma långt även med en liten nation i ridsporten, sa han till SvRF.

Under Sylves ledning säkrade Malin Baryard Johnsson/H&M Tornesch, Henrik von Eckermann/Cantinero, Angelie von Essen/ Tinkabell och Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask finalplatsen. Som startlistorna ser ut har Sylve valt att inte byta ut något ekipage inför avgörandet som startar klockan 21. Då börjar alla lag om på noll fel.

Fyra ekipage som hoppar finalen satte dubbla felfria rundor i förrgår och har chans på bonusen på 200 000 euro om de sätter ytterligare två felfria ritter. Rolf-Göran Bengtsson och Unita är ett av de ekipagen. Samtidigt rider lagen om totalt 2 362 500 euro.

Eurosport sänder i efterhand, start klockan 23.00. Betalkanalen FEI TV sänder direkt, start 20.45.

Startlistor och resultat
FEI TV

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden