Hoppning
25 juli 2014 12:39

12 fel för Sveriges juniorlag i EM

På grund av regn sköts juniorernas första lagomgång och andra individuella omgång i EM upp igår. Efter dagens 1,40-hoppning ligger nu Sveriges juniorlag på delad tiondeplats och Viggo Björklund är bästa svensk efter en felfri ritt.

Emelie Grönberg var första svensk att rida i 1,40-klassen i Arezzo på fredagsförmiddagen. Klassen är den första omgången i laghoppningen och den andra i den individuella tävlingen under EM för unga ryttare. Med Under Cover blev det åtta fel.

Viggo Björklund och Athene Z satte sedan lagets enda nolla, en felfri ritt som också skulle lägga honom på en nionde plats i den individuella rankningen. Filip Ågren, som var felfri i onsdags, fick med sig fya fel med Cardina och Alexandra Emanuelsson och Lederstrumpf slutade på åtta fel.

Sveriges juniorlag slutade på totalt 12 fel och de ligger nu på delad tiondeplats av 20 lag. Imorgon rids en omgång till och på söndag är det dags för final.

Resultat lag
Rankning individuellt
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden