Sport
13 juli 2014 10:15

SWB-toppade bland 7-åringarna

När Niklas Arvidsson satte fart på godkände SWB-hingsten Hasard 1245 i omhoppningen var det ingen som hängde med. Ekipaget vann de 7-åriga hopphästarnas final på söndagsmorgonen.

SWB-toppade bland 7-åringarna
Hasard gjorde allt rätt när han och Niklas Arvidsson vann finalen för 7-åringar. Roland Thunholm

24 ekipage startade finalen som gick i 1,40. Flera av hästarna hade lite jobbigt i grundomgången och verkade inte helt bekväma med det något hala underlaget i duggregnet. 13 av dem tog sig vidare till omhoppning. Där satte Peder Fredricson och All In press på övriga genom att lägga upp tempot och plocka bort galoppsprång på flera ställen. Spänstige All In visade återigen att det är en häst för de stora uppgifterna med sin fina teknik och stora smidighet. 
– Då tänkte jag ”phu, det går aldrig att slå”, säger Niklas Arvidsson som tog över Hasard från Viktoria Almgren i december.

När Helsingborgsryttaren Niklas Arvidsson red in med godkände hingsten Hasard 1245 (e Heartbeat-Voltaire uppf Elizabeth Lindblad) näst sist i starfältet visste han precis vad som skulle krävas för seger. Det var full satsning från början till slut och 7-åringen svarade upp på bästa sätt. Mot sista hindret vände Niklas Arvidsson upp riktigt tajt utan att Hasard tvekade om vad  han skulle göra. Ekipaget var både felfritt och klart snabbast.
– Jag hade inte riktigt bestämt mig för hur mycket jag skulle satsa innan jag startade. Men när jag kände hur fint han hoppade ettan och tvåan var det bara att köra, säger Niklas Arvidsson. 

Hasard har hunnit med mycket i sitt unga liv. Han har gått flera årgångsfinaler i Sverige tidigare och han representerade Sverige på unghäst-VM som 6-åring med Viktoria Almgren.
– Hon har gjort ett fantastiskt jobb med hästen, säger Niklas Almgren. 

Det var första gången Hasard gick mot klockan på de här höjderna. Och Niklas Arvidsson fick de svaren han ville ha.
– Känslan där inne i dag var jättebra. Han vill verkligen framåt och han vill vara felfri. Det kändes som om det kan bli en häst som räcker hela vägen. Men det vet man aldrig.

 

Tvåa blev tysken David Will med Click. Peder Fredricson och All In slutade trea. 

Läs mer om Niklas Arvidsson och Hasard här.

Läs mer om 7-åringarnas tävling här. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-