Hoppning
18 december 2013 12:27

Ny elitserie i hoppning i vår

I vår lanseras Swedish 7 Star Spring Tour i elithoppning. Sju arrangörer går ihop till en gemensam serie, där de allra bästa ekipagen får dela på en extra vinstpott om en halv miljon kronor.

Thomas Wilhelmsson är initiativtagare till Swedish 7 Star Spring Tour och idén kom när han tittade på hur hopptävlingarna låg under våren. Det visade sig att det var många som låg ungefär samtidigt.

– Några tävlingar krockade med varandra, men flyttade man på några så kunde det bli en elithopptävling varje helg istället. Jag har pratat bland annat med Helena Persson och andra ryttare som vill tävla mycket och jaga poäng inför VM, men att det blir för dyrt att åka utomlands hela tiden, berättar Thomas Wilhelmsson för Ridsport.

Tävlingarna kommer att gå som en serie där de fem bästa ekipagen i 1,50, 1,40 respektive 1,30-klasserna kommer att få dela på minst 500 000 kronor extra. För att kunna vara med och dela på potten måste man ha deltagit i minst fyra deltävlingar.

– Vi vill att det ska finnas möjligheter för fler ryttare att tävla på bra anläggningar. Dessutom tror vi att vi kan locka fler utländska ryttare till tävlingarna genom att lansera det som en tour, säger Thomas.

– Ett mål med detta är att utveckla en eller två tävlignar till internationella tävlingar. Som det är i dag är det svårt för unga ryttare att komma ut på tävlingar i Europa, och då är det väldigt värdefullt att kunna få internationella rankningspoäng på hemmaplan.

Tävlingarna kommer att gå upp till 1,50 varje helg från 1 maj till och med 15 juni. Dessa tävlingar ingår i Swedish 7 Star Spring Tour:

v.18                     Sundbyholm
v.19                     Hammarö
v.20                     Skyrup
v.21                     Norrköping
v.22                     Grevlundagården
v.23                     Strömsholm
v.24                     Runsten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden