Sport
30 juni 2015 18:23

Sylve toppar till Falsterbo

Hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand toppar så mycket det går inför nästa fredags viktiga Nations Cup i Falsterbo.

Sylve toppar till Falsterbo
Rolf-Göran Bengtsson, här med Clarimo Ask som kommer till Falsterbo, har ännu inte medverkat i någon Nations Cup men är med i truppen till nationshoppningen i Falsterbo.

– De fem som vi anmält till Nations Cup är Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson och Helena Persson. Vilka fyra som ska rida bestämmer vi på plats, säger Sylve till Ridsport.

Det blir Sveriges fjärde och sista tävling om poäng i årets högsta Nations Cup-serie. Om poäng tävlar också Holland, Tyskland, Spanien och Schweiz. En mycket stark kvintett som dessutom ställs mot Storbritannien, som vunnit tre av årets fem tävlingar, USA och Polen.

Sverige har de senaste åren lyckats mycket bra i Falsterbo. Förra året blev det andra plats, året innan delad tredjeplats och vem minns inte den bejublade segern 2012, när Jens Fredricson och Lunatic avgjorde i en fantastisk omhoppning. Något liknande krävs nog även i år om Sverige ska nå höstens världsfinal i Barcelona.

– Självklart hoppas vi göra ett bra resultat inför hemmapubliken men det är väldigt bra lag emot, kanske den bästa uppsättningen på flera år i Falsterbo. Att nå världsfinalen i år igen är en målsättning men det allra viktigaste är att vi får tillräckligt med poäng för att behålla vår plats i den högsta ligan, säger Sylve Söderstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden