Hoppning
31 juli 2015 07:00

Systrar till EM – åt olika håll

Systrarna Antonia och Axelina Pettersson Häggström ska båda till EM i hoppning. Men de åker åt olika håll. Axelina till ponny-EM i Malmö och Antonia till junior-EM i Ŗsterrike

Systrar till EM – åt olika håll
Systrarna Antonia och Axelina Pettersson Häggström ska åka på EM i hoppning - men åt olika håll.

Antonia och Axelina är inte helt unika i årets svenska EM-lag. Fälttävlan på ponny-EM har systrarna Selma och Klara Hammarström. Att Antonia och Axelina ska tävla olika EM samma år däremot helt unikt. Åtminstone i år med det kan så klart ha hänt även tidigare.

Axelina, 15 år, är först ut och åker redan på måndag till Malmö. Hon ska göra sitt första EM men är inte särskilt nervös och tycker heller inte att det blir extra tufft att tävla på hemmaplan.

– Tvärtom. Det är extra roligt att tävla på ett stort EM hemma i Sverige och med svensk publik. Vi är väl förberedda och målet är givetvis att göra ett bra resultat med laget och sedan nå den individuella finalen, säger Axelina.

Hon ska göra sitt första mästerskap men hennes irländska ponny Shu B Dee har rutin så det räcker. Han har gjort  EM med Antonia både 2012 och 2013.

För Antonia blir det också premiär. Hon har visserligen sina dubbla ponny-EM i ryggen men är debutant på junior-EM. Det går veckan efter ponny-EM men hon hinner inte se lillasyster i Malmö. Antonia åker först upp till Pether Markne får två dagars finslipning och resan med Boyzon S:t Tropez, som är en SWB-häst även om namnet kanske kan antyda annat, till Wiener Neustadt i Österrike tar sin lilla tid.

– Jag ser jättemycket fram emot EM som varit en dröm och ett mål hela året. Vi har tävlat internationellt i holländska Vierden, franska Deauville och Drammen i Norge. EM är tufft och svårt men jag vet ungefär vad det kommer att handla om, säger 18-åriga Antonia som nyligen var bästa svensk som trea på junior-NM i Köpenhamn och i våras vann silver på JSM inomhus.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden