Blogg
19 oktober 2012 20:30

Tävlingen som regnade bort…

Inatt vaknade jag med ett häftigt ryck. Det lät som att hela taket på lastbilen skulle braka igenom, så mycket regnade det!

Två sömnlösa timmar senare avtog regnet tillräckligt för att jag skulle kunna somna. Under tiden hann jag tänka ganska många gånger på om terrängbanan verkligen skulle klara det här…

På förmiddagen tog jag och mamma oss en runda på terrängbanan i regnet och konstaterade att det skulle nog gå att köra tävlingen om det slutade regna snart..
Det gjorde det inte..
Det snarare ökade i intensitet.

Jag kollade på Frank Ostholts dressyr ( lite kul att följa honom eftersom jag jobbat hos honom och Sara o känner till hästarna dom rider här) som gick i hällregn och tre hästar senare var det dags för Sara på Kalle.
En fin dressyr med lite bakutsprång i en galoppökning gav 48 straff .

Regnet fortsatte att vräka ned och cirka 1,5 timme efter Sara startat sin dressyr kom beskedet: tävlingen har avblåsts!
WHAT?!?!
Första reaktionen var besvikelse, vi har ju åkt 170 mil för det här, haft detta som slutmål för hela säsongen, och nu får vi inte rida!?!?!
Men efter några sekunders överläggande var det ett klokt beslut.
Terrängbanan, som går längs med en å, hade blivit översvämmad på flera ställen och resterande delar av banan så blöta att det hade blivit farligt att släppa ut hästar och ryttare där.

Så nu blev det ett snöpligt avslut på tävlingen med stort T som vi alla jobbat mot under hela säsongen.
Vi styr kosan hemåt imorgon bitti men ikväll ska vi gå på hästauktion här som ett trevligt avslut på denna sörja! För sörja på lastbilsparkeringen och vid banorna är precis vad det är!

Vi tog oss också en tur ute på terrängbanan för att se förödelsen och här nedan kommer ett par bilder på banan:
De andra bilderna på vattenfyllda ställen.

Ciao!!

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar