Blogg
25 oktober 2015 06:25

Team work makes dreams work

Igår morse körde vi klockan 9 från Holland! Kristina kör hingstarna, Susanne och Ulrika Frequens och jag och mamma Sargon och Santorini. Tack allesammans!


I förrgår red jag först Sargon på morgonen och Adelinde hjälpte mig medan hon red. Piaffen har utvecklats väl, han är kvickare. Kul! Vi jobbade också med bytena i varje, rakriktningen och att han inte dyker i formen efter halva serien. Vi gjorde samma jobb i bytena för att få större byten.

Sedan red jag lektion på Frequens. Vi jobbade med att få kvalitén i galoppen bättre. Genom att rida piruettgalopp och sedan försöka bibehålla samma samling men rida mer framåt. På så sätt blev galoppen rundare och mer bärig.
Vi gjorde samma jobb i bytena för att få större byten. Tänka större språng i varje byte.

I traven gjorde vi en bra övning för att göra slutorna bättre. Från spåret gjorde vi sluta mot meddelinjen och sedan en skänkelvikning med mycket tvärning tillbaka mot spåret. Flera gånger fram och tillbaka som en sicksack, så att hästen verkligen är rund för innerskänkeln. På Frequens får jag tänka lite mot mellantrav i slutorna, så att han riktigt travar genom kroppen.

Vi avslutade med piaff och passage. Tempokontroll hela tiden, kvickare och större steg. Att hela tiden kunna ändra och reglera. Vi fick också tänka lite sluta på volten i passage för att gymnastisera honom.
Ett väldigt bra träningspass fick avsluta vår träningsperiod!

Ett stort tack hela Team Adelinde, alla hästägare och Ulla Håkansson som gör detta möjligt!

På måndag och tisdag blir det C-tränarutbildning på Flyinge- Sen återstår tävling i Helsingborg i november och Sweden Horse Show i Stockholm. Planen är klar för nästa år och i mars åker vi till Holland igen!

Om ni vill fortsätta följa våran resa så finns vi på Instagram och Facebook – La dressage.
Lycka till med era hästar och träning!
”Team work, make dreams work”
Kram Lina

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden