Tema
9 november 2020 20:16

Fölbörsen – en serie i fyra delar

Fördjupning Drömpriser eller skambud? Ridsport kan visa vilka priser fölen i Europa egentligen säljs för. Och vilka fäder som säljer bäst. Häng med på djupet när Ridsport analyserar de digitala fölautionerna.

Coronapandemin har medfört att det har genomförts fler fölauktioner online i år än någonsin tidigare. Det  ger för första gången intresserade fölköpare – och säljare – en överblick över en mycket större andel av den europeiska fölmarknaden än tidigare. Det finns en hel del som överraskar – priserna, till exempel.

Ridsports reporter Kim C Lundin har samlat över 2 750 föl, sålda på auktioner i Europa mellan maj och september, i en stor databas. Av dem kommer 30 föl från SWB:s två online-auktioner.

Här kan Ridsport presentera analysen av all denna information. Vilka hingstar har flest föl med på auktionerna, vilka hingstar är vanligast som morfäder, hur ser priserna ut – egentligen?

Och hur står sig de svenska fölen i den europeiska konkurrensen?

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden