Tema
27 december 2021 10:30

Jakten på perfektion

Plåtarnas betydelseSvenska hästköpare anses vara besatta av röntgenfynd. Många drömmer om en ”ren plåt” men allt fler är tveksamma till hur diagnostiken används. Läs vår serie i två delar där röntgenutvecklingen sätts under lupp.

Charlie Lindberg är försäkringsveterinär på Agria. Han granskar dagligen röntgenbilder för införsäkring, men även inför auktioner på hästar, anlitad av både köpare och säljare. Många säljare klagar på försäkringsbolagen när det blir reservationer vid röntgenfynd.

Hur bedöms bilderna vid en införsäkring?
– Bedömningen kan skilja sig.  Ett röntgenfynd behöver inte alltid betyda en reservation och en reservation är inte alltid livslång, utan kan vara tidsbestämd, säger Charlie Lindberg.

Vi har också pratat med ryttaren Frida Berggren och tränaren Jan Brink som säljer och förmedlar hästar. Båda anser att allt fler köpare lägger alltför stor vikt vid röntgenbilder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden