Tema
30 december 2020 21:10

Redaktörens favoriter inför nyårshelgen

LästipsTolvslaget stå för dörren och med det ett alldeles speciellt nyårsfirande med hopp om ett ljusare 2021. Vår redaktör Susanne Högdahl tipsar om sina läsfavoriter inför nyårshelgen!

Ett märkligt år är till ända och hästfolket delar med sig av sina ”ups and downs” i sociala medier. Att det har varit tufft för många står klart, men det som sticker ut mest är trots allt de ljusa stunderna. Även vi på Ridsport har fått ställa om.

I brist på den tävlingsrapportering som normalt fyller en stor del av årets helger, har vi vänt blickarna mot ridsporten på nya sätt. Exempelvis genom att ställa frågor som vi vanligen inte ställer till ryttarna.

Vi har också granskat, bland annat veterinärernas vardag, och vi har följt upp och rapporterat om den uppmärksammade rättegången mellan tränaren och Svenska Ridsportförbundet.

Med det nya året för dörren vill vi bjuda in till både eftertanke och inspiration med ett axplock av väl valda favoriter ur Ridsports digra arkiv. Det är bara att lägga upp benen och börja läsa här under.

Om man inte kan ljudisolera hästarna i stallet när fyrverkerierna exploderar vid tolvslaget, utan har 40 hästar på lösdrift – vad gör man då? Therése Bjerketorp har svaret, samtidigt som hon varnar för de populära rispapperslyktorna.

I ”Avsuttet med Anna Freskgård” kommer du den landslagsaktuella fälttävlansryttaren inpå livet på ett oväntat sätt. Här berättar hon om polisdrömmen, sitt samiska påbrå och hur hon har använt tävlingsuppehållet. Vill du läsa fler Avsuttet-intervjuer med några av våra främsta ryttare kan du kika in här.

Granskningen ”Veterinärens vardag: Stressad, hotad och uthängd” visar på en tuff arbetsmiljö både fysiskt och mentalt för dem som står i frontlinjen när det gäller våra djur. Mycket läsvärt.

”Klädjättens moderiktiga ambassadörer” är betydligt lättsammare och en intressant inblick i hur modeföretaget H&M tog några av ridsportens hetaste namn under sina vingar. Till nytta både för ryttarna och klädjätten.

Mer mode kan du läsa om i serien ”Företagarnas nya kläder”, där du kan läsa om ridsportens nya generation modeentreprenörer – som på kort tid gjort en raketresa från idé till en given plats i hästbranschen. Första delen handlar om Instagram som framgångsfaktor. Hela serien hittar du här.

Siktar du på kommande unghästchampionat är Camilla Axelssons recept på hur du tar fram unghästvinnare på löpande band ett vinnande koncept.

Ytterligare inspiration får du om du hänger med hem till Ingrid Klimke – en av få ryttare som nått internationella framgångar i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Och som nyligen vann ”Best Athlete” i årets unika ”Best of the Best FEI Awards”.

Röntgenfynd är ett återkommande ämne som får många att reagera. Ridsports gästkrönikör Magdalena Hermelin berättar historien om unghästen som inte blev såld på grund av en lös benbit, men som kom att bli en av världens bästa hopphästar.

Tränarmålet har väckt mycket uppmärksamhet under hösten. ”Hjältarna i det här är kvinnorna som har gått ut och berättat”, säger hopptränaren och svårklassryttaren Magdalena Regårdh. Kanske är det dags för ett Safe Sport i Sverige? Läs hela intervjun här under.

Ridsports lista över ridsportens mäktigaste kvinnor 2019 står sig alldeles utmärkt även 2020. Se vilka som är fem i topp och läs intervjun med den alltid lika aktuella listettan här under.

”Ett budgetköp helt utan research, som faktiskt lyckades”, måste Siri Swärd erkänna efter att hästen Jimmy slutat trea bland sexåringarna i Falsterbo. Med den solskenshistorien som avslut får du förhoppningsvis också ett gott slut på det gamla året – och en god start på 2021.

GOTT NYTT ÅR!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden