Stoppa smittan

Så kan du hejda smittspridning av virussjukdomar

VirusutbrottetUtbrottet av den neurologiska formen av EHV-1 på hopptouren i spanska Valencia beskrivs som ett av de värsta virusutbrotten för häst i Europa någonsin. Konsekvenserna är ännu svåra att överblicka. Vad som däremot går att fokusera på är hur man som hästmänniska kan begränsa smittspridning när sjukdom uppstår. Ridsport öppnar här en rad artiklar som ger dig handfasta tips och råd att bekämpa smittspridningen av EHV-1.

Scenerna från stallarna i Valencia beskrivs av ryttare och hästskötare på plats som fruktansvärda. Hästar hänger i provisoriska hängmattor i de tidigare tävlingsstallarna och flera hästar har dött sedan de drabbats av den neurologiska formen av ekvint herpesvirus, EHV-1.

Vad är egentligen viktigast att tänka på när du har en häst som uppvisar sjukdomssymptom? I det här paketet har vi samlat en rad artiklar som ger dig handfasta tips och råd och därmed verktyg att skapa rutiner som fungerar – även när smittan är i farten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden