Sport
29 juli 2012 18:54

Tiden lär bli avgörande

De flesta fälttävlansryttarna är överens om att det lär bli tiden som avgör morgondagens terrängritt. Hindren ses inte som alltför tuffa, men bansträckningen lär ställa till det.

– Hindren i sig är inte så svåra, istället lär det bli trötta hästar som blir svårigheten. Med ryttare som jagar optimaltiden så finns det många ställen där man kan göra misstag, kommenterade rutinerade Mark Todd förutsättningarna inför måndagens terrängritt.
– Det blir nog väldigt svårt att klara tiden, även om vi har många mycket snabba hästar och ryttare här.

– Det känns bra inför i morgon, även om det är mycket svängar att hålla reda på, många träd som står i vägen. Det gäller att hitta de snabbaste vägarna, sa Sara Algotsson Ostholt.
Malin Petersen, som har en stark terränghäst i Sofarsogood (Sofi) var klar över uppgiften efter ett mindre bra dressyrtest.
– Det är för terrängen som Sofi är här. Hon är stark, uthållig, och det är det som behövs. Men det blir nog inte så kul att rida här i morgon, jag tror inte att man går i mål och känner ”det där var kul”. Det blir nog ett hårt jobb, det går fruktansvärt mycket fram och tillbaka.

På frågan om Malin tror britterna har fördel av att rida på hemmamark, kommer svaret snabbt.
– Det finns ingen annan bana som ser ut så här, det är ingen som har erfarenhet av den här typen av bana.

Gå terrängbanan

Svenskarnas starttider

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar