Sport
10 juli 2014 11:52

David Will snabbast på banan

David Will och Roi de Berg vann torsdagsmorgonens tidshoppning som inledde veckans internationella hoppklasser. Tvåa blev Alexander Zetterman med Zadine. Det blev dock en klass som bjöd på fler tidsfel än snabba vändningar.

David Will snabbast på banan
David Will och Roi de Berg var snabbast på gräsbanan. Roland Thunholm

Torsdagsmorgonens 1,45-klass innebar inte bara en tidshoppning, utan även starten för de internationella hoppklasserna. Med ett startfält på runt 80 ekipage var det inte många som satsade på att rida mot klockan. Många ryttare drog på sig tidsfel och några valde att utgå när de tyckte att hästen hade hoppat klart. Det gjorde bland annat David Will när han red Mic Mac, Angelica Augustssons tidigare topphäst.

Med i starfältet fanns många intressanta ekipage. Meredith Michaels-Beerbaum visade upp en väl balanserad ritt på Fibonacci (tidigare Fendi) inför den svenska publiken. Det blev inga fel på hinder, däremot ett mot klockan. Formen såg fin ut även hos publikfavoriterna Rolf Göran-Bengtsson/Quarz Ask och Malin Baryard Johnsson/H&MTornesch 1042, som båda red felfria rundor.

Men det blev alltså en tysk seger när David Will red snabbast med sin 9-åriga valack Roi de Berg (e Ideal de Prissey). Alexander Zetterman var hack i häl – bara en sekund långsammare – med Zidane och tog hand om andraplatsen. Trea blev Olivier Philippaerts/Carlito C.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden