Sverige
23 november 2015 09:00
Ridsportplus

Tio år med Ryttargalan

Den 25 november är det dags för den tionde upplagan av Ryttargalan, då årets framgångar ska firas och hyllas. Missa inte vår nostalgitripp med ett bildspel från starten 2006 och fram till i år.

Tio år med Ryttargalan
Fem av de sex nominerade till Ridsports pris Årets Komet 2006, där vinnaren röstas fram av er läsare. Från vänster Camilla Toll, Niklas Jonsson, vinnaren Erika Lickhammer, Hannes Melin och Ludwig Svennerstål. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  2006 års prestationer låg till grund för den första Ryttargalan, som arrangerades av Lisen Bratt Fredricson, Henrik Johnsson och Richard O’Brien på Tyrol i Stockholm i januari 2007. Galan blev inledningen på en festfylld tradition som är här för att stanna.

  Ryttargalan höll till på Tyrol de första tre åren, 2007, 2008 och 2009, innan man bestämde sig för att flytta galan till november. 2009 blev det därför två galor, en i januari då man prisades för sina insatser under 2008, och en i november 2009 då årets prestationer stod i fokus. Man flyttade då in i Globen, där man sedan stannade ett år till, för galan 2010.

  2011 blev det ingen gala, utan det årets prestationer firades på Clarion Hotel på söder i Stockholm i januari 2012.
  Därefter blev det sedan en rejält glittrig gala i samband med 100-årsjubiléet för Svenska Ridsportförbundet, som står som medarrangörer till galan sedan 2008, i Blå Hallen i november 2012.

  Sedan 2013 har galan arrangerats i november på Berns Salonger i Stockholm, ett datum och en lokal som passar perfekt för gala. Årets fest blir alltså den tredje i samma lokaler – Ridsport finns på plats under kvällen och rapporterar live.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden