Sport
7 juli 2015 16:35

Unga finalhästar klara

De 5- och 6-åriga hästarna har gjort sina semifinaler. 30 6-åringar och 41 5-åringar är klara för final.

Unga finalhästar klara
Jennifer Fogh Pedersen på väg till unghästfinal. Photographer Roland Thunholm

Bland de nästan 140 6-åringar som startade semifinalen blev nio dubbelnollor efter att många sållades bort av tisdagens frågor inne på den stora hoppbanan i Falsterbo. För att nå upp till de 30 finalisterna kom flera hästar med 0+4 fel med till finalen. Värnamoryttaren Viktoria Almgren får fullt upp när finalen rids med tre hästar kvalade dit. 

Det är ganska stor spridning bland fadershingstarna. Party Dance har dock tre avkommor till final, vilket innebär att samtliga hingstens avkommor i klassen tog sig till final. 6-åringarna har sin final på söndag. 

Bland 5-åringarna har samtliga 41 dubbelnollor fått en plats i finalen. Här var 170 hästar med från början. Py Jägerdén har tre hästar till final och även här det stor spridning på hästarnas fäder. 5-åringarnas final går på fredag. 

Resultat, 6-åringar

Resultat, 5-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden