Sport
2 augusti 2012 11:42

Titelförsvararen Lamaze redo

Kanadas hoppstjärna Eric Lamaze är redo att försvara sitt guld från Hongkong. Men han tror mer på sitt lag än på sig själv som individuell guldkandidat.

Titelförsvararen Lamaze redo
Titelförsvararen Eric Lamaze och OS-veteranen Ian Millar är redo att ta sig an hoppningens utmaningar i London.

– Efter det tragiska som hände med min guldhäst Hickstead förra året blir det svårt att försvara mitt guld. Men vi har ett jättebra lag som jag tror mycket på, säger Eric Lamaze som förlorade sin kämpe Hickstead under en världscuptävling i Italien i höstas.

Nu rider han i stället Derly Chin de Muze, ett 9-årigt sto e For Pleasure. 
– Det är en kapabel men ung häst, säger Eric Lamaze under en presskonferens på torsdagen. 

Vid sin sida i Kanadas lag har han bland annat Ian Millar, en riktig veteran som gör sitt tionde OS och därmed har mycket att jämföra med.
– Det är fantastiskt att få rida ett OS så här i hjärtat av själva OS-staden. Att en så stor och kunnig publik har möjlighet att ta sig hit är också roligt för oss ryttare, säger Ian Millar.  

I Kanadas lag finns också Tiffany Foster, som även var uttagen till Hongkong 2008 men bröt ryggen då hon voltade med en häst under träning strax före de olympiska spelen.
– Det känns super att få vara här! När jag missade förra OS trodde jag att min chans att få rida ett OS var borta, säger hon.  

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar