Sverige
26 november 2014 08:00

Nya Ridsport Special i butik

Höstens Ridsport Special finns nu i butik och ger massor med intressant läsning. Vi har bland annat besökt två helt olika ryttare, men med samma mål och mening – den starka viljan att vinna.

Nya Ridsport Special i butik

* Möt den svenska VM-debutanten Jeanna Högberg som med sin dansanta Darcia VH haft en succésäsong på dressyrbanan, där VM-biljetten kom som ett brev på posten. ”Allt i mitt liv är lite som en tävling”, säger Jeanna.

* Strax söder om London har vi William Funnell, hoppryttaren som även driver ett stort stuteri. Denna sympatiska rosettplockare delar generöst med sig av sina tankar kring avel och utbildning – kort sagt, nyckeln bakom framgångarna. ”Även om man har uppfödning som hobby är det viktigt att tänka kommersiellt”, är ett av hans råd.

* Hur många språng kan hopphästen egentligen göra i sitt liv? Detta eviga diskussionsämne drog vi fram och lade under luppen. Vad säger forskaren? Tränaren? Ryttaren?

* Livet med hästar är inte alltid en dans på rosor. Ibland kan pressen bli för hård; du ska ha den senaste utrustningen – av det märket, träna för den tränaren, tävla mer och i högre klasser. Hur blev det så här? Vi har träffat Anna, som egentligen heter något annat. Efter 20 år i stallet tappade hon sugen. Läs hennes berättelse och vart hästvärlden är på väg.

* Per och Pether Sandgaard-Markne är ett av Sveriges mest kända ryttarpar. Vi åkte till Arphus utanför Eskilstuna för att lära känna människorna bakom den officiella rollen. Per och Pether letade fram sina fem favoritsaker och förklarade varför. Överraskande läsning, kan vi lova.

* En hästaffär innebär ofta ett ryttarbyte. Hur påverkar det hästen? Att byta stall, ryttare, mat och kompisar på en och samma gång är en stor omställning. ”Ett partnerskap bygger man inte upp på en eller två månader”, säger fälttävlansryttaren Anna Hilton, som har mött åtskilliga hästar under sin karriär.

* Ett sätt att göra höstmörkret lite mer uthärdligt kan vara att piffa upp sin garderob. Vi bjuder på fyra sidor inspiration i slottsmiljö.

* Bärighet och lätthet är i fokus för dressyrdomarna. Hur ska man träna för att uppnå detta och få den där extra poängen? Här reder vi ut begreppen och ger handfasta tips.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-