Sport
31 augusti 2014 16:42

Auffarth tog VM-guld

(Uppdaterad med klipp) Tysklands Sandra Auffarth och Opgun Louvo är nya världmästare i fälttävlan. Tyskland vann också nationstävlingen. Storbritannien tog silver och Holland brons.

Auffarth tog VM-guld
Sandra Auffarth fick äntligen stå överst på pallen. Roland Thunholm

Det var en svår och utslagsgivande hoppning som avslutade VM i fälttävlan. Det var framförallt trekombinationen och det sista hindret, en gles oxer med vattenmatta som ställde till det för ryttarna. Drygt tio ekipage var felfria.

När regerande världsmästaren Michael Jung, Tyskland, gick in fick han sin relativt unga häst att ge allt. Den ambitiösa hästen var kvick i fötterna och sträckte ut allt vad hon kunde över längdhindren mer än en gång. Ekipaget nollade men det gjorde även tyska Sandra Auffarth efter en balanserad runda som såg enkel ut med välhoppande Opgun Louvo. Sandra Auffarth saknar inte mästerskapsmedaljer sedan tidigare, hon ingick bland annat i Tysklands guldlag på OS i London där hon också tog indivuellt brons. Opgun Louvo (val f 2002 e Berlios Yves) och är född i Normandie. 

Britten William Fox-Pitt ledde inför hoppningen men red tidigt i banan och då stod det klart att Sandra Auffarth tog guld. För Fox-Pitt blev det ett brons. Tyskland vann även nationstävlingen. Storbritannien tog silver och Holland brons. Sverige slutade tolva. 

Dag Albert blev 33:a och Malin Petersen 34:a. 

Resultat

Läs mer här och här. 

Se segerritten och Sandra berätta själv om guldet:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden