Sport
21 augusti 2011 14:28

Tom, Elsa och Kajsa årets
finalsegrare i Ridsport Ponny Cup

Tom Svitzer, Elsa Carle och Kajsa Andréen är söndagens segrare när finalen i den 20-årsjubilerande cupen avgjordes på Delsjöbanan hos Göteborgs Fältrittklubb.

Tom, Elsa och Kajsa årets <br>finalsegrare i Ridsport Ponny Cup
Kajsa Andréen har fått pokal och Calle Kvalster har fått täcke av RIDSPORTs Ulrika Fåhraeus för segern i kategori D.

Kategori B fick fem ekipage till omhoppning, där Tom Svitzer som först ut satte en snabb nolla med Oliver. Tiden blev dessutom oväsentlig eftersom han blev ensam felfri i omhoppningen.
– Jag vågade inte tro på vinst men jag är jätteglad så klart eftersom det var sista chansen i kategori B, berättade Tom som snart fyller 13 år.

Bland tio i omhoppning efter grundomgångens 1,10-hinder för kategori C fortsatte sju felfritt även i omhoppningen. Bland dem var Elsa Carle och ET Clew Bay Thunder, som näst sista startande, snabbast och vinnare.
– Det var tufft i omhoppningen men det gick som jag hoppades, förklarade 12-åriga Elsa som ropar ”Humle” när hon vill ha in sin ponny från hagen.

Kajsa Andréen och Calle Kvalster vann kategori D, där åtta nollor över 1,20-hinder blev två dubbelnollor efter omhoppningen.
– Vi fick två bra rundor men det var många kvar i omhoppningen så det var nervöst innan allt var klart, kommenterade 14-åriga Kajsa som även vunnit ett kval i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden