Sverige
19 september 2015 14:22

Tomas Torgersen på tjuvjakt

Tomas Torgersen, som är bas för Gothenburg Horse Show, blev hjälte sedan hans kvällsritt förvandlats till ett kriminaldrama. Han avslöjade och förföljde tre inbrottstjuvar.

Tomas Torgersen på tjuvjakt
Tomas Torgersen råkade på tjuvar under en ridtur häromdagen. (Arkivbild)

Tomas Torgersen bor på en gård utanför Västerås där han och hans sambo har hästar. I fredags tog han en kvällstur med en av hästarna. Men det blev inte riktigt som han hade tänkt sig. När ekipaget kom skrittande en skogsväg stod en bil mitt på vägen.
– Eftersom jag visste att grannen inte var hemma blev jag misstänksam direkt, det är nästan bara vi som bor i området som använder vägen, säger han till Göteborgs Posten.

Samtidigt såg han två män som försökte springa och gömma sig. Han vände sig och galopperade hem, lämnade hästen till sambon och kastade sig i bilen och körde mot de misstänkta tjuvarna. Under tiden hade han telefonkontakt med polisen. Han försökte blockera deras väg med sin bil men misslyckades. Därefter följde han efter dem på avstånd samtidigt som han fortsatte att ha kontakt med polisen. 

Tre polispatruller ryckte ut och kunde till slut gripa de misstänka tjuvarna som också anhölls. 

Läs en längre intervju som Ridsport gjorde med Tomas Torgersen tidigare i år här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden