Sverige
9 februari 2015 19:34

Tomt i ridhuset

Ridhuset i Svenljunga är i princip tomt sedan kommunen velat höja arrendet från 10 000 kronor per år till 175 000. Både den kommersiella ridskolan och naturbruksgymnasiet har flyttat.

2012 klubbade en majoritet av politikerna igenom en försäljning av kommunens ridhus till Svenljunga Ridklubb. Förvaltningsrätten konstaterade att försäljningen inte var lagenlig på grund av det låga priset 700 000 kronor när anläggningen är värderad till över tre miljoner kronor.

Johan Björkman, moderat oppositionsråd som överklagade beslutet att sälja anläggningen för några år sedan, tror att verksamheten kommer igång igen.

– Jag tycker att det är jättesorgligt för det är en jättefin anläggning vi har och vi har många ridintresserade, så det bästa hade ju varit om vi haft verksamhet där. Jag ser att det är verksamhet där till hösten, när naturbruk öppnar igen. Men det hänger på att det går att lösa kontraktet för just nu har ridklubben ett kontrakt året ut, säger Johan Björkman till SRP4 Sjuhärad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden