Hoppning
22 juli 2014 17:16

Tornesch fick eget VM-kval

Den 19 juli ordnades ett VM-kval i hoppning i Norrköping. Enda startande var Malin Baryard Johnssons H&M Tornesch 1042.

Tornesch fick eget VM-kval
Att Malin Baryard Johnsson och Tornesch var med i världscupfinalen tidigare i år räcker inte för att kvala till VM. (Arkivfoto)

Malin Baryard och H&M Tornesch 1042 är ett ekipage som förbundskapten Sylve Söderstrand vill ha med sig till VM i Frankrike. När hingsten av flera anledningar har missat möjligheter att kvala till mästerskapet ordnades ett eget kval utanför Norrköping hemma hos Malin Baryard Johnsson. Kvalet gick över en 1.60-bana och hölls i lördags.
– Vi tyckte att det här sättet passade bra för Tornesch, säger förbundskapten Sylve Söderstrand. 

För att den här typen av kval ska godkännas av Internationella Ridsportförbundet, FEI, ska ekipaget hoppa en 1,60 bana som är byggd enligt en särskild skiss. Det ska vara internationellt godkända banbyggare och domare på plats, vilket var fallet i Norrköping. Tornesch klarade också kvalet genom att vara felfri över banan. 
– Tornesch var felfri och hoppade jättebra, säger Sylve Söderstrand.

Liknande kvalifikationstävlingar har ordnats på flera platser den senaste tiden, bland annat USA, Brasilien, Italien och Belgien. Möjligheten att ordna egna kval till internationella mästerskap på det här sättet har funnits en tid.

Malin Baryard Johnsson och Tornesch ska nu testa formen i Treffen, Österrike, den här helgen. Ekipaget åker också till Dublin för Nations Cup. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden