Sport
14 juli 2015 15:34

Totilas redo för EM

Han har varit borta från dressyrbanorna i ett år men i helgen gjorde han comeback. Det var det formbeskedet som behövdes för att Totilas och Matthias Alexander Rath skulle bli redo för EM.

Totilas redo för EM
Matthias Alexander Rath är redo för EM med Totilas. Arnd Bronkhorst/www.arnd.nl

I helgen meddelade Tyskland vilka fyra som kommer att rida i dressyrlaget i EM 2015. Totilas var en av dem. Förra året missade ekipaget VM precis, på grund av en skada, men nu kommer de tillbaka.

– Förväntningarna är obeskrivliga. Å andra sidan är det super att Totilas och jag faktiskt har möjlighet att tävla på EM, eftersom vi inte har deltagit i något mästerskap de senaste fem åren, säger Matthias Alexander Rath i ett pressmeddelande.

Dressyrryttarna kommer att rida på den stora huvudarenan. Men det är inget som bekymrar Matthias Alexander Rath.
– För Totilas kan banan inte vara stor nog. Ju större arena, desto resligare och mer alert är Totilas. Och hittills har jag alltid lyckats med att fokusera väl på tävlingen och inte ta in för mycket med vad som händer utanför dressyrarenan.

Fram till EM i Aachen om en månad kommer ekipaget mest fokusera på att träna och göra några mindre tävlingar. EM i Aachen avgörs 11-23 augusti.

Se Totilas segerritt från helgens tävlingar i Hagen: 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden