Blogg
14 december 2013 14:15

På träningstävling i Uden

Igår var jag och Barrychello iväg på träningstävling i Uden och red ett Msv B-program. Uden Olympic arrangerar träningstävlingar en gång i månaden och är jättepopulärt.

Jag var först på reservlistan men Adelinde fick ett mail om att jag kunde starta kvällen innan. Det var första gången som jag åkte själv med honom på tävling och det var lite nervöst.

Väl på plats anmäler man sig i fikarummet och denna gång gjorde jag det helt på holländska och damen som tog emot anmälan sa att hon var imponerad över mig 🙂

När jag kom in på framridningen var det redan full fart. Sex andra ryttare och jag på en 20×40-bana och de red fram till sina program som då var allt från Msv till Grand Prix. Vi fick verkligen hålla ögon öppna för att inte krocka med en piafferande häst!

Inte nog med lite nervositet för att för första gången åka själv med Barrychello så hade Anky van Grunsven några elever på plats som värmde upp samtidigt som mig. Det är inte varje dag som jag värmer upp samtidigt som hennes elever, som skulle starta Grand Prix, så jag fick se upp men samtidigt i mina skrittpauser kika lite för att få lite tips och idéer.

Adelinde, som är givetvis en lika bra amazon som Anky och min förebild, har jag ju vant mig vid att rida för och när hon ser på men det blir lite annorlunda när Anky var på plats. Kanske att jag red snäppet vassare då för att jag kände att jag hade ett par extra ögon. Adelinde kunde denna gång inte följa med så jag fick det lilla extra från att Anky stod där.

Under ritten så filmas hela programmet och domaren pratar och ger bedömning. Efteråt får man sammanfattade kommentarer av helhetsintrycket och tips på vad som kan bli bättre. Jag tycker att det är ett kanonbra arrangemang och en nyttig träning oavsett nivå på ryttare och häst.

När jag sen kom hem igen tittade jag och Adelinde tillsammans på filmen och så fick jag feedback av henne på ritten och hur vi ska gå vidare i träningen. Domaren och Adelinde var genomgående nöjda med vår prestation men för att få åttor och mer så behöver han bli snabbare för skänkeln, som Adelinde säger ”aan the footjes”.

/Emelie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden