Sport
21 februari 2017 07:42

Tre svenskar avstår Scandinavium

Dressyrryttaren Rose Mathisen avstår världscupen i Göteborg då hennes häst inte är okej. Juliette Ramel och Mads Hendeliowitz stryker sig också. Malin Rinné och Per Duvefelt ersätter trion.

Tre svenskar avstår Scandinavium
Malin Rinné och Scharmeur får chansen när världscupen i dressyr rids i Göteborg den här veckan.

Redan i lördags sa Rose Mathisen till Ridsport att hon var tveksam till start i Göteborg efter en blek insats på världscuptävlingarna i Neumünster, Tyskland. 

Rose Mathisen red ut från banan med en bekymrad min, hennes Zuidenwind 1187 kändes inte alls okej och missade okarakteristiskt bytesserierna.
– Han visar klart obehag och har ont. Vi har med equiterapeut och veterinärs hjälp konstaterat att han har fått en låsning i ryggen. Hur den har uppstått vet vi inte men det besvärar honom, säger Rose Mathisen om Zuidenwind.
– Så länge han inte är bra rider jag inte. Han är en ärlig häst som alltid jobbar på och vill göra rätt, han är ambitiös. När det inte går blir han stressad, det vill jag inte utsätta honom för.

Är det allvarligt?
– Nej, men det kräver lite tid och jag vill inte chansa. Han har alltid varit så sund och ska så förbli. Men jag lider med arrangören i Göteborg när det blir så här sena avhopp, det är inte roligt för någon.

Även svenskarna Juliette Ramel – som är stationerad i Nederländerna – och Mads Hendeliowitz är borta från dressyrens startfält i Göteborg då deras hästar inte heller är i tävlingsform. 
– Otur, men det är sådant som händer, säger svenske förbundskaptenen Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet. 

Malin Rinné och Per Duvefelt får chansen att rida världscuptävlingarna i stället för den uteblivna trion. Malin Rinné rider Scharmeur och Per Duvefelt rider Edvin.

Webbredaktionen/Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden