Hoppning
23 mars 2017 15:03

Tre svenskar med i Global Champions League

Det här året är inte Rolf-Göran Bengtsson med i den omdiskuterade lagtävlingen som går jämsidens med Global Champions Tour. Däremot är Henrik von Eckermann och Evelina Tovek med i ett lag, medan Mathilda Karlsson är med i ett annat.

Tre svenskar med i Global Champions League
Två ryttare per lag tävlade varje omgång förra säsongen.

Global Champions League startade förra säsongen med fyrmannalag med två tävlande ryttare per tävling. Inför årets upplaga har formatet gjorts om och lagens ägare har möjlighet att sätta in en U25-ryttare som femte ryttare.

Tre svenskar
Henrik von Eckermann ingår i laget  Mexico Amigos med Christian Ahlmann, Geir Gulliksen, Yuri Mansur Guerios samt U25-ryttaren Evelina Tovek. Tysklandsbaserade Mathilda Karlsson, 33, som främst red tvåstjärnigt förra året hoppar i laget Moscow Bears.

Förra året red Rolf-Göran Bengtsson i Paris Jets, men som han tidigare har berättat för Ridsport blir det ingen satsning på Global Champions League för hans del i år.

Maffig anmälningsavgift
Tävlingen har länge varit omdiskuterad. Förra året var det stridigheter och rättsprocesser mellan FEI och Global Champions League. De har slutit fred och nu senast är det Europeiska Ridsportförbundet, EEF, som har lyft andra GCL-frågor.

Just nu gäller det bland annat att ryttarna utanför en viss plats på världsrankingen måste tillhöra ett lag i Global Champions League för att få vara med i individuella Global Champions Tour. Anmälningsavgiften för ett lag är vidare enligt EFF två miljoner euro per säsong och detta ska betalas av ryttarna själva eller deras sponsorer. Exempelvis sponsras Henrik von Eckermann av Toveks Bil.

Komplett laguppställning


Mathilda Karlsson vid ett Sverigebesök på SM för några år sedan. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-