Avelsnyheter
2 juli 2014 16:16

Triss i tio-i-topp för SWB

Nu finns det svenska varmblodet, SWB, med på världsrankningens tio-i-topp-listor för raser i alla tre OS-discipliner. Toy Story, Ohlala och Fernet af Kreffe är de högst rankade SWB-hästarna.

Triss i tio-i-topp för SWB
Toy Story tog SM-guld med Patrik Kittel nyligen. Nu bidrar valacken starkt till att SWB är rankad sexa i dressyr. (Arkivfoto)

Det är organisationen World Breeding For Sport Horses, WBFSH och Internationella Ridsportförbundet, FEI, som tillsammans tar fram världsrankningen för olika raser.

I den senaste rankningen finns SWB med på tio-i-topp i de tre OS-disciplinerna dressyr, hoppning och fälttävlan. I hoppning ligger SWB nia. Den högst rankade SWB-hästen i världen just nu är Ohlala (sto f 2004 e Orlando-Cardento uppf Leif Nilsson) Hon tävlar för USA tillsammans med Lauren Hough och är rankad som världens 14:e bästa hopphäst. 

På listan över dressyrhästar ligger SWB sexa. Högst rankad här är Toy Story (val f 2000 e Come Back II-Concorde uppf Marie och Olle Bjernick). Han tävlas av svenske dressyrryttaren Patrik Kittel och är rankad som 16:e bästa dressyrhäst i världen. 

På världsrankningen över fälttävlanshästar bidrar Fernet av Kreffe (val f e Campari M-Electro uppf Kamilla och Håkan Kreffe) till SWB:s nionde plats. Han såldes nyligen av svenska fälttävlansryttaren Johan Lundin till Tjeckiens Jaroslav Hatla och är rankad 48:a i världen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden