Hästliv
4 december 2013 16:13

Trolle i Månadens bild

Shetlandsponnyn Trolle och 14-åriga Amanda har varit oskiljaktiga sedan åtta år tillbaka. En sommardag i trollskogen förevigades de två i ett roligt ögonblick.

Trolle i Månadens bild

Amandas mamma, Helen Sjökvist, är den som skickat in bilden till Läsarnas bilder.
– Det var i somras som Amanda gick med Trolle och hennes kompis i trollskogen. Hennes kompis gillar verkligen att fotografera och passade på att ta kort när Trolle var avlsappnad och gäspade, berättar hon.

Hästen är inte deras, utan en kompis. Men sedan Amanda var sex år har hon känt Trolle och de klarar sig inte utan varandra, menar mamma Helen.
– Vid ett tillfälle när inte Amanda var hos Trolle, slutade han äta och ägaren undrade vad det kunde vara som var fel. Så vi åkte dit och Amanda tog ut Trolle i gången och lekte med honom en stund. Sen gick han in och började äta av sig själv igen, berättar hon och fortsätter:
– De klicktränar och Trolle går med henne som en hund. De har verkligen funnit varandra.

Månadens bild belönas med en kvartalsprenumeration på Ridsport. Du vill väl också vara med och tävla? Ladda upp dina bästa bilder HÄR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden