Blogg
19 februari 2015 15:18

Tuff tentaperiod, kaffeolycka och grisar…

Jag har sannerligen haft tuffa veckor i skolan senaste tiden… Förra blocket avslutades bland annat med en tuff tenta i speciell patologi, som verkligen tog musten ur mig. Jag. Var. Helt. Slut.

På något sätt gick det upp för mig att veterinärprogrammet faktiskt är en tuff utbildning. Jag har inte riktigt tänkt på det innan, kanske är för att jag alltid har haft det relativt lätt för mig i skolan…men nu har jag kommit till insikten att veterinärutbildningen är krävande på många olika plan, det är inte bara den enorma mängden information som skall in i huvudet, det är även tentorna som kräver saker utöver det vanliga..

Jag vill inte låta negativ, men ibland vill man bara skriva av sig… Tentastressen ifrån senaste tentan var nog hur som helst lite utöver det ”vanliga”, dels på grund av utformningen (spot-tenta) som tyvärr inte är/ kan bli helt rättvis mot alla studenterna men även stressen med att man åker ut från utbildningen om man inte klarar sin tenta på tredje försöket… Jag trodde till och med ett tag att jag sa hej till min första omtenta under utbildningen. Men när jag för cirka en vecka sedan fick resultatet så studsade jag runt i min lägenhet, likt ett barn på julafton och lyckan var total – jag har klarat den hittills enligt mig svåraste tentan på utbildningen och ingen var gladare än jag!!!

På tal om lycka, underbart är kort säger man ju, haha. För någon dag sedan lyckades jag klanta mig rejält… Kaffe är en students bästa vän, men det kan också vara ens värsta fiende har jag upptäckt. Jag satt superfokuserad på en av grisföreläsningarna (vår nya kurs handlar till stor del om grisar) och drack mitt  kaffe, som jag alltid gör, men istället för att titta vart jag satte min kopp så tittade jag på läraren vilket resulterade i en rejäl kaffeolycka eftersom jag satte koppen rakt på tangentbordet istället. Kaffeolycka med telefon, padda och tangentbord inblandade var ett faktum. PANIK! Efter mycket papper och fönande så gick inte tangentbordet att rädda…Till min stora fasa slutade det att fungera och igår fick jag motvilligt ge mig i elektronikbutiksdjungeln för att hitta ett nytt som kunde passa till paddan. Tre timmar senare och 700 kronor fattigare är jag dock nu med nytt tangentbord. Ordningen återställd och jag kan återigen föra anteckningar under föreläsningarna.

För er som pluggar och söker efter ett smart sätt att föra anteckningar men inte vill bära med er datorn varje dag så kan jag varmt rekommendera att anteckna på en surfplatta, jag har gjorde det i cirka två år nu och är väldigt nöjd med den lösningen, men låt bli att spilla kaffe på den bara.

Som om inte kaffeolyckan var nog, så lyckades min dator hänga sig igår och radera alla mina anteckningar från grisföreläsningarna, så nu blir det till att försöka sammanfatta föreläsningarna från minnet, boken & mina snälla klasskamraters anteckningar!  Nu får det vara nog med otur för ett tag tycker jag.
Nu skall jag hänge mig åt den nya kurs-boken, pig-diseases.

/Nathalie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden