Sverige
15 april 2014 17:21

Turbulent i Sundsvalls RK

Ņrsmötet medförde stora förändringar i Sundsvalls Ridklubbs styrelse. Redan vid det konstituerande styrelsemötet två dagar senare hoppade de tre nyvalda, inklusive den nya ordföranden, av. Vid nytt allmänt möte blev det omval av klubbens tidigare styrelse.


Mot normalt ett 30-tal medlemmar kom runt 80 till årsmötet och valde de nya ledamöterna till styrelsen, vilket gick tvärt emot valberedningens förslag till omval av sittande styrelse. Enligt den nyvalde ordföranden fanns ett missnöje bland medlemmarna angående nya riktlinjer  att externa tränare ska ha F-skattsedel för att träna klubbens ryttare. Direkt efter årsmötet blev den nya ordföranden, enligt egen uppgift, anonymt hotad i ett telefonsamtal

– Personen sa att om jag stannade kvar som styrelseordförande skulle de göra livet surt för mig, säger den nyvalde och avhoppade styrelseordföranden till Sundsvalls Tidning.

– Vår förening har ungefär 650 medlemmar och här är en liten skara som har raggat ihop 40 medlemmar för att gå sina egna intressen i stället för klubbens bästa, säger Jennie Sahlin, som blev omvald som ordförande vid det extrainsatta allmänna mötet.

Jennie säger vidare att den person som blev vald till styrelseordförande satt med i valberedningen och att hon inte kan inte förstå varför den inte var ärlig med att den personen skulle ställa upp till val.

Den omvalda styrelsen menar att nyvalen vid årsmötet handlade om en kupp och klubbens vice ordförande tror inte att det har uttalats några hot skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-