Fälttävlan, Ponny
18 augusti 2018 20:43

Två av tre svenska lag i ledning på NM

Nordiska mästerskapenDet var stolpe ut för ponnylaget i dag på Nordiska mästerskapen i fälttävlan, men för seniorlaget och junior/young rider-laget gick det bättre. Två svenska lag är därmed kvar i toppen.

Två av tre svenska lag i ledning på NM
Truppen har två lag i ledning på NM.

NM i fälttävlan rullade i dag vidare i Finland. I går ledde samtliga tre svenska lag efter dressyren, men lördagens moment kastade om läget till viss del. Många av de svenska ponnyryttarna rider internationellt för första gången och terrängen blev en tuff uppgift. Två av de fyra svenska lagryttarna, Ellen Skogström och Tindra Ingemansson, kom i mål med bara tidsfel. Av de svenska ponnyryttarna ligger Ellen bäst till med Aramis på plats sex i klassen.

Img_5288
Julia Andersson och Snuske var ett av de svenska ekipage som kom i mål i terrängen med felfritt på hinder.
Img_5287
Isabella Lidbrandt ligger fortsatt fint till på NM. Foto: Lena Bredberg

Bland juniorer och young riders, som rider på enstjärnig nivå, behöll det svenska laget ledningen från i går. De red banhoppning i dag och bäst till av de blågula, med en andraplats i klassen just nu, ligger Isabella Lidbrandt med I Am Best.  De ledde efter dressyren och hade ett ner i dag.

Även det svenska seniorlaget, som tävlar NM i tvåstjärnigt, höll i ledningen genom banhoppningen. Lagryttarna Madelene Gustafsson med Miami C och Vendela Eriksdotter Rubin med Vienna Imperial ligger etta och tvåa individuellt på sina dressyrstraff.

I det svenska ponnylaget ingår Wynja Eriksdotter Rubin/Dushanbe MW, Ellen Skogström/Aramis, Tindra Ingemansson/Borris Louie och Alice Westermark/Soeborggaards Bastogne.

I junior/young rider-laget rider Isabella Lidbrandt/Ottawa, Petronella Skoglund/Apollo Gammelgarden, Amanda Andersson/Cocktail Imperial och Amanda Sternberg/El Samuel.

I seniorlaget  ingår Madelene Gustafsson/Miami C, Emma Tingsby/Zinobi, Vendela Eriksdotter Rubin/Vienna Imperial och Saga Suovanen/Nueller Aldrie. De två sistnämnda är egentligen young rider-ekipage.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden