Hoppning
15 januari 2013 18:33

Sylve kvar som kapten i förstärkt hopporganisation

Sylve Söderstrand blir kvar som förbundskapten i hoppning. Men inte ensam. Pether Markne blir också förbundskapten och Annika Ersgård får en ny och renodlad tjänst som sportchef i den nya hopporganisation som förbundsstyrelsen fastställde i dag.

Sylve kvar som kapten i förstärkt hopporganisation
Det blir gemensam fortsättning. Förhoppningsvis lika rolig som vid segern i Falsterbo förra året.

Sylve blir ansvarig för landslagets spetsgrupp och Pether Markne ska ta hand om de som finns bakom samt ha koll på ryttare som tar steget från young rider till senior. Ragnar Bengtsson kommer att, som resursperson, bli tredje man i ett team som ska arbeta med mycket öppna dörrar.

– Jag har fått både ryttarnas och förbundets stöd, vilket naturligtvis var både känslosamt och hedrande. Den nya ordningen har mycket hoppkompetens och Annika Ersgård blir en jättebra sportchef för hoppningen, säger Sylve Söderstrand.

I ledningen ingår även Henrik Lannér som fortsatt ansvarig för juniorer och young rider. Det är däremot inte klart vem eller vilka som tar hand om ponny.

För att stärka hoppningen har Annika Ersgård, tidigare biträdande sportchef och hoppansvarig på kansliet, utsetts till renodlad sportchef hoppning. Annika får, i samråd med hoppkommittén och ett nyinrättat sportråd för hoppningen, det övergripande ansvaret för den svenska hoppsporten både på nationell och på internationell nivå.

– Vi har gjort nödvändiga förändringar från vår första idé. Det innebär bland annat mer personer involverade men inte mera tid för var och en eftersom mycket ska ske gemensamt i grupp. Jag är väldigt glad att vi lyckats skapa en organisation som vi tror ska ge bäst stöd åt ryttarna på alla nivåer i hoppning, säger förbundets ordförande Anders Mellberg.

Vägen ska utstakas i ett nytt strategidokument, kallat ”Svensk Hoppsport mot 2020”, som ska tas fram under våren

Läs mer i Ridsport nummer 1 som utkommer på torsdag den 17 januari. Om du vill ha Ridsport direkt hem i brevlådan, beställ HÄR. Du kan även köpa Ridsport som digital tidning via Qiozk – HÄR hittar du senaste numret.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden