Hoppning
24 juli 2015 15:30

Två hoppländer är OS-klara

Det blev ingen trippel för USA i Panamerikanska spelen. Kanada och Argentina var vassare i laghoppningen. De två främsta länderna säkrade sina platser i Rio-OS.

Två hoppländer är OS-klara
Kanadas Yann Candele och Showgirl, här i Global Champions Tour, hjälpte till att säkra Kanadas OS-plats.

Hoppningen, en av 50-talet grenar i Panamerikanska spelen, blev en triumf för värdnationen Kanada. Laget med Eric Lamaze, Ian Millar, Yann Candele and Tiffany Foster vann guldet och fick en OS-biljett i belöning. Argentina tog silvermedaljen och fick prispottens andra OS-biljett. Därmed satte länderna stopp för ett amerikanskt hattrick. USA vann några tidigare både dressyren och fälttävlan och OS-kvalade då i dessa grenar. Precis som Sverige är USA redan OS-klart i hoppningen sedan VM.
 
Det amerikanska teamet tog brons och i laget hoppade Leif Nilssons uppfödning Ohlala (sto f 2004 e Orlando-Cardento) med Lauren Hough. Ekipaget har 0+4+0 fel efter tre omgångar som räknas indviduellt. Under lördagen ska den individuella PanAm-mästaren koras bland de 50 deltagande ryttarna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden