Sverige
7 februari 2013 08:24

Två lotterihästar i Göteborg

(Uppdaterad) Dubbla världscupfinaler och dubbla hästar som vinster i lotteriet. Ņrets upplaga av Gothenburg Horse Show blir annorlunda på flera sätt.

Två lotterihästar i Göteborg

Cartell har tävlat en del i unghästklasser upp till 1,10m med gott resultat. –   Han är en häst som är rolig att jobba med varje dag, säger Linda Jacobsson som är ansvarig beridare på Bollerup och som kommer att visaHästlotteriet under de årliga stortävlingarna i Göteborg är en lång tradition. Tidigare har det handlat om en häst, men i år är det två hästar som lottas ut.

Årets förstapris är Cartell, en 6-årig valack (e Coriall-Quite Easy) som mäter 164 centimeter i mankhöjd och uppges vara värd 130 000 kronor.
Cartell har tävlat i unghästklasser upp till 1,10.
– Han är en häst som är rolig att jobba med varje dag, säger Linda Jacobsson, ansvarig beridare på Bollerup.

Den andra hästen i lotteriet heter Highway och är en 5-årig mörkbrun valack (e Highlander-Amiral) som är 163 cm hög. Enligt arrangören är han en mycket positiv, energisk häst som är utvecklingsbar i både hoppning och dressyr.
–  Highway är en väldigt ridbar häst för vem som helst. Han är en väldigt trevlig och okomplicerad häst som alltid är pigg och glad. Vi har också påbörjat inkörning, säger Linda Jacobsson.
Highways värde är uppskattat till 100 000 kronor.

Highway blir tredje pris i lotteriet. Andrapris är liksom tidigare år en hästtransport. Enligt arrangören är antalet lotter som säljs lika många som under tidigare år.

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Hela prislistan

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar